Svet
04.05.2020. 16:23
R. E.

Preminuo voditelj Dragan Vučić: Podlegao virusu posle osam dana borbe

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poznati makedonski televizijski voditelj, muzičar i šoumen Dragan Vučić preminuo je danas u Skoplju od koronavirusa.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je na Fejsbuku napisao da je Vučić (65) umro jutros od koronavirusa na Infektivnoj klinici u Skoplju, gde je bio hospitalizivan pre osam dana nakon što mu se stanje pogoršalo i od tada je lečen na intenzivnoj nezi.

"Na Infektivnoj klinici jutros je od koronavirusa preminuo naš poznati muzičar, kompozitor i tv voditelj Dragan Vučić. I pored svih napora lekara i celog stručnog tima, Vučić je, sa teškim oboljenjem pluća, nažalost, podlegao virusu", napisao je Filipče.

Dragan Vučić je rodjen je 1955. godine u Skoplju, 1990-tih godina bio je pevač pop-folk grupe "Koda", a tokom karijere je vodio brojne zabavne emisije i komponovao veliki broj pop-hitova.

Poslednji projekat Dragana Vučića bila je emisija "Gurmanski razgovori" na Televiziji Telma, koju je snimao po zemljama Balkana sa poznatim muzičarima, glumcima i javnim ličnostima.

Komponovao je brojne hitove, kao što su "Svirajte zajdi zajdi", "Anđeli me vode", "Kaži zvezdo", a u 2005. je sa sinom Marinom komponovao pesmu "Make My Day" која је predstavljala Makedoniju na Evroviziji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve