“PRIGRLITE NACIONALIZAM” Tramp pozvao svet na pooštravanje sankcija Iranu

“PRIGRLITE NACIONALIZAM” Tramp pozvao svet na pooštravanje sankcija Iranu

EPA-EFE/JUSTIN LANE


Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je danas nacije širom sveta da pooštre ekonomsku omču oko Iranske ekonomije, rekavši da nijedna zemlja ne treba da podrži iransku “krvničku požudu”.

“Sve zemlje imaju obavezu da deluju. Nijedna odgovorna vlada ne bi trebalo da subvencioniše iransku krvničku požudu. Sve dok se iračko grozno ponašanje nastavi, sankcije neće biti ukinute. One će biti pooštrene”, rekao je Tramp na zasedanju Generalne skupštine UN, preneo je Rojters.

EPA-EFE/PRESIDENTIAL OFFICE

EPA-EFE/PRESIDENTIAL OFFICE

Američki predsednik je pozvao nacije širom sveta da prihvate nacionalizam i odbace globalizam, poručivši da mudri lideri stavljaju svoj narod i zemlje na prvo mesto.

“Slobodni svet mora da prigrli svoje nacionalne temelje. Ne sme da pokuša da ih izbriše ili zameni. Budućnost ne pripada globalistima, budućnost pripada patriotama”, rekao je Tramp.

kina sad zastave

Američki predsednik oštro je kritikovao kineksu trgovinsku praksu i izneo nadu da bi dve ekonomske supersile mogle da postignu dogovor o međusobnom trgovinskom sporu.

“Oni su prihvatili ekonomski model koji zavisi od masivnih tržišnih barijera, velike državne subvencije, manipulacije valutom… prisilnim transferom tehnologije i krađom intelektualnog vlasništva i takođe, poslovnih tajni u velikom obimu”, rekao je Tramp.

“Što se Amerike tiče, ti dani su gotovi”, istakao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar