Svet
23.07.2021. 23:30
R.E.

Nije šala

Prodaje se zid između Meksika i SAD, "povoljno"

zid, meksiko
Izvor: Shutterstock

Tomi Fišer je prosle godine napravio privatan zid dugačak 4,9 kilometara u američkoj državi Teksas, odvajajući SAD i Meksiko, a sada traži nekoga ko bi kupio taj zid.

Međutim, kako piše u tekstu agencije Blumberg, prodaja će biti težak posao, naročito nakon što je američki predsednik Džozef Bajden, kada je izabran za tu funkciju, zaustavio izgradnju Trampovog zida, iako je Bajdenov šef službe za unutrašnju bezbednost rekao da bi sadašnja administracija mogla da "popuni rupe" u postojećem zidu.

Prošlog meseca, američki predsednik vratio je 2,2 milijarde dolara vojsci, kojoj je prebačena nadležnost da izgradi zid u vreme administracije Donalda Trampa, preneo je "Insajder".

Fišerov zid, koji ide duž reke Rio Grande koja razdvaja SAD i Meksiko, čini 15.000 čeličnih stubova visokih pet metara, između kojih je razmak 13 centimetara, dodaje agencija Blumberg.

Fišer je rekao za Blumberg da je počeo da razmišlja o gradnji zida kao ličnoj zaštiti, kada je izabran Tramp na mesto predsednika.

Dok je gradio zid, Fišer je rekao da se nosio mišlju da "bi izgradnja mogla da bude zaista zabavna, kao i da je to projekat koji bi mogao da ostane upamćen, kao Huverova brana".

Huverova brana je betonska lučno-gravitaciona brana i hidroelektrana na reci Kolorado, a nalazi se između država Arizone i Nevade.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tramp se vraća...
Donald Tramp

Veliki miting u Ohaju

27.06.2021. 11:12

Tramp se vraća...

Na prvom mitingu od kako je napustio Belu kuću, Donald Tramp je u subotu uveče kritikovao imigracionu politiku administracije predsednika Džoa Bajdena, i pozvao pristalice da pomognu republikancima da povrate većinu u oba doma Kongresa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve