Svet
15.02.2018. 16:34
R.E./Beta

PRODAT ZA 21 MILION EVRA: Kalašnjikov od danas u privatnim rukama, prodata sadašnjem generalnom direktoru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruski proizvodjač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je danas ta kompanija, javila je agencija AFP.

Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila učešće s 51 odsto na 25 odsto u korist generalnog direktora Alekseja Krivoručka koji je već privatni akcionar u fabrici oružja.

"Transakcija iznosi više od 1,5 milijardi rubalja (oko 21 miliona evra po sadašnjem kurs)", naveo je ruska firma Kalašnjikov.

Postepeno smanjenje udela ruske države dolazi u okviru promene unutar rukovodstva kompanije. Dolaskom privatnih investitora od 2013. izmenjen je imidž kompanije koji je ponudio nove modele i proširio programe na odeću, noževe i suvenire.

Naglasak je stavljen na izvoz uprkos američkim sankcijama i ukrajinskoj krizi. Kompanija Kalašnjikov saopštila je u januaru da će otvoriti 1.700 radnih mesta, što je povećanje radne snage od 30 odsto kako bi odgovorila na veću potražnju za izvozom.

Mihail Kalašnjikov koji je dizajnirao najpopularniju svetsku pušku AK-47 preminuo je 2013. Automatska puška koja je dobila ime po njemu napravljena je 1947. godine i omiljeno je oružje mnogih vojski, ali i gerilaca i terorista.

NE PROPUSTITE:

NAJVOLJENIJI UBICA SVETA PROSLAVLJA 70 ROĐENDAN: Ovako je Kalašnjikov konstruisao svoju pušku

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve