PROKUPČANKA IRENA POSTALA HEROJ U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Zaustavila autobus, da spasi bosonogo dete

PROKUPČANKA IRENA POSTALA HEROJ U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Zaustavila autobus, da spasi bosonogo dete


Vozačica autobusa u Milvokiju Irena Drobnjak zvanično je pohvaljena zato što je na autoputu zaustavila autobus da bi spasila bebu.

Kako je danas objavio američki Si-En-En (CNN) dogadjaj se odigrao 22. decembra, kada je Ivić, vozeći autobus na autoputu, na temperaturi ispod nule zatekla bosonogo dete koje se brzo kretalo ka raskrsnici, rekao je portparol gradskog saobraćajnog preduzeća Milvokija.

“Zahvalna sam jer sam bila na pravom mestu u pravo vreme”, rekla je ona na juče održanoj ceremoniji u njenu čast, navodi CNN koji uz tekst objaivo i snimak spasavanja deteta.

Putnici su tada pomogli da se 19-mesečno dete, koje je bilo smrznuto i uplašeno ali nepovređeno, utopli i zbrine na licu mesta. Dete je po svoj prilici nestalo kada je majka imala mentalnu krizu, a kasnije je predato ocu.

Kako je navedeno, reč je o devetom slučaju u poslednjih par godina da vozači javnog prevoza Milvokija pronadju nestalu decu.

“Apsolutno obožavam decu. Bila sam nastavnica i imam svoju decu, tako da sam srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nevinoj bebi”, rekla je Ivić koja je, po pisanju srpskih medija, poreklom iz Prokuplja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar