Svet
27.03.2022. 09:50
Beta-AFP

China Eastern Airlines

Pronađena i druga crna kutija iz srušenog aviona u Kini

China Plane Crash
Izvor: Beta / CCTV via AP Video

Drugi snimač leta aviona Boing 737-800 aviokompanije Čajna istern erlajns (China Eastern Airlines) koji se srušio u Kini sa 132 ljudi, pronađen je, objavili su zvanični mediji.

Avion koji je leteo između kineskih gradova Kumning na jugozapadu i Kanton na jugu uleteo je u ponedeljak u šumovitu planinu u Vudžuu na jugu zemlje u provinciji Gangsi, posle sunovrata od više kilometara za četiri minuta.

Uzrok katastrofe u kome je poginulo 132 putnika i devet članova posade za sada nije poznat. Svi ljudi u letelici bili su kineski državljani.

China Plane Crash
Izvor: Beta / Xinhua / Lu Boan

Novinska agencija Sinhua javila je da je druga crna kutija sa leta Čajna Istern MU5735 pronadjena danas. Agencija se poziva na komandni centar operacija spasavanja.

Taj snimač sadrži podatke leta kao što su brzina, visina i smer.

Pošto su dve crne kutije iz aviona sada pronađene istražitelji bi trebalo za nekoliko dana ili nedelja da dobiju prve elemente odgovora o uzrocima nesreće.

China Plane Crash
Izvor: Beta / Xinhua / Zhou Hua

Pošto je potvrdila identitete gotovo svih žrtava zahvaljujući DNK analizi, kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC) potvrdila je da su svi koji su bili u letelici stradali.

Stotine vatrogasaca, spasilaca, lekara, istražitelja, dobrovoljaca i političkih zvaničnika ostaju da rade na mestu nesreće da prikupe ostatke aviona, posmrtne ostatke stradalih da bi se nastavila istraga.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nove muke za žene u Avganistanu
aerodrom, muslimanka

Talibanska pravila

26.03.2022. 15:56

Nove muke za žene u Avganistanu

Talibanska vlast u Avganistanu zabranila je desetinama žena da se ukrcaju na nekoliko letova, uključujući i one ka inostranstvu, jer su putovale bez muškog staratelja, saopštila je avganistanska avio-kompanija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
17.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve