Svet
01.02.2018. 16:53
R.E.

PRONAŠLI GLISER NASUKAN NA PLAŽI: Francuski milijarder misteriozno nestao bez traga

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Multimilioner i vlasnik poznatog brenda opreme za surfovanje "Kviksilver" Pjer Agnes (54) nestao je 30. januara. Istražioci su pronašli njegov gliser nasukan na francuskoj plaži, ali od njega nema ni traga.

Agnes je isplovio u utorak ujutro iz rizorta Hosegora na jugozapadu Francuske i krenuo u ribolov na svom 11 metara dugom brodu "Maskaret III". Poslednji put se javio obalskoj straži da odlaže povratak u luku zbog guste magle.

https://youtu.be/aOWuZfk19DU

Od tada porodica i prijatelji bezuspešno su pokušavali da ga kontaktiraju, a nakon toga je pokrenuta i potraga za njim. Dva glisera i dva helikoptera krenula su da traže nestalog Francuza.

Njegov brod je pronađen nasukan na plaži u blizini Hosegora. Ovo područje je je poznato po idealnim uslovima za surfovanje, ali talasi mogu da budu i prilično opasni.

"U toku je potraga iz vazduha i na moru. Vetrovi u vreme isplovljavala nisu bili prejaki, ali visoki talasi su ponegdje smanjivali vidljivost", rekao je portparol policije iz koje je kasnije saopšteno da je potraga obustavljena.

Agnes, je otac troje dece i izbegavao je publicitet, a svaki slobodan trenutak provodio je surfujući ili ploveći na jugu Francuske.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve