Svet
07.06.2019. 11:52
Tanjug

Proslava 75. godišnjice

PROSLAVA U SLOVAČKOJ: Moguć susret Trampa i Putina krajem avgusta

druga-trump-putin-syria.jpg

Proslava 75. godišnjice Slovačkog nacionalnog ustanka, koja će biti održana krajem avgusta, mogla bi da bude prilika za sastanak predsednika

Proslava 75. godišnjice Slovačkog nacionalnog ustanka, koja će biti održana krajem avgusta, mogla bi da bude prilika za sastanak predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, izjavio je ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak.

"Želimo da dobro proslavimo 75-ogodišnjicu Slovačkog nacionalnog ustanka (29. avgust 1944 - 28. oktobar 1944)", rekao je za ruski list Pravda Lajčark, koji boravi u poseti Rusiji zajedno sa premiijerom Slovačke Peterom Pelegrinijem. On je dodao da je, iz tog razloga, Pelegrini pozvao Trampa i rusko rukovodstvo da učestvuju u proslavi, preneo je TASS.
"To znači da ako postoji potreba da se sastanu dvojica lidera, oni mogu da iskoriste svoje pozivnice za Slovačku kao moguće mesto", rekao je Lajčak.

Lajčak je rekao da je Pelegrini uputio u četvrtak zvaničan poziv Putinu da prisustvuje proslavama u Slovačkoj, dok je u sredu pozvao ruskog premijiera Dmitrija Medvedeva. On smatra da će učešće Putina i Trampa u proslavama u Slovačkoj zavisiti od međunarodne situacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve