PROTEST U LONDONU: Zlatna WC šolja za Donalda Trampa

PROTEST U LONDONU: Zlatna WC šolja za Donalda Trampa

EPA-EFE/ANDY RAIN


Na protestu u centru Londonu protiv državne posete Donalda Trampa pojavila se gigantska figura američkog predsednika koji sedi na zlatnoj toalet šolji, piše Independent.

Model veličine 16 stopa, nazvan “Dump Trump”, navodno ima i audio funkciju koja stvara zvuke prdenja i ponavlja najpoznatije Trampove izjave, uključujući “bez dogovora”, “lov na veštice”, “lažne vesti” i ” Ja sam veoma stabilan genije.”

EPA-EFE/ANDY RAIN

EPA-EFE/ANDY RAIN

“Dump Trump” pojavio se rano u utorak na trgu Trafalgar, uoči planiranih demonstracija. Dizajnirao ju je američki pisac i stručnjak za dinosaure Don Lessem, koji je rekao da je za to potrošio 25.000 dolara svoje vlastite ušteđevine.

Povezane vesti – Kraljevska raskoš za Trampove

Kako piše Jutarnji list, na ulicama Londona organizovan je veliki protest protiv Trampa, na kojem će govoriti vođa laburista Džeremi Korbin, koji planira govoriti “u ime svih koje je napala Amerika, u svetu, ali i u Velikoj Britaniji”.

Oko 20.000 policajaca preplavilo je centar Londona, a procenjuje se da troškovi obezbeđenja dostižu iznos od 20 hiljada evra. Organizatori protesta tvrde da će na ulice Londona, između Trafalgar Squarea do Trga Parlametna, izaći čak 250.000 ljudi.

Tramp će na poslovnom forumu s premijerkom Terezom Mej raspravljati o planovima za sporazum o slobodnoj trgovini koji bi stupio na snagu nakon izlaska te zemlje iz EU. Tramp će se danas ponovno sresti s premijerkom Mej, posljednji put pre nego što ona u petak podnese ostavku. NJemu će biti teško zatvoriti oči na današnja događanja – uoči službenog početka protesta okupljeni na Trgu Parlamenta otkrili su ogromni balon koji predstavlja bebu Trampa, koji bi trebao leteti izand Londona puna dva sata.

Osim toga, Mejova će Trampu pokloniti Čerčilov privatni nacrt Atlantske povelje, koja je poslužio kao temeljni tekst za početak rada Ujedinjenih nacija. Trump svoj prezir prema UN nikada nije sakrivao, a ovaj poklon neizbežno se može opisati kao oproštajni udarac premijerke koja Trampu želi istaći značaj multilateralizma i svetskom poretku koji počiva na poštovanju pravila.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar