PRVI TAKAV SLUČAJ U SVETU: Žena dva puta obolela od koronavirusa

PRVI TAKAV SLUČAJ U SVETU: Žena dva puta obolela od koronavirusa

EPA-EFE/JEON HEON-KYUN


Koronavirus je, kako se čini, ušao u novu fazu s novim žarištima širom sveta, što povećava strahove da će se pretvoriti u pandemiju.

Iz Svetske zdravstvene organizacije (WHO) sinoć su rekli kako je prvi put broj dnevnih slučajeva zaraze koronavirusa prijavljenih izvan Kine premašio broj zaraženih u zemlji iz koje je krenuo smrtonosni virus, prenosi Index. hr.

Zaraza koronavirusom je sada prijavljena na svim kontinentima osim na Antartiku. Virus je za sada ubio najmanje 2800 ljudi u svetu. Globalno ima više od 82.000 slučajeva zaraze koronavirusom.

 EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Koliko se još uvek upoznajemo sa novim virusom i koliko zapravo o njemu ne znamo potvrđuje priča koja dolazi iz Japana. Kako CNN javlja žena iz Japana koja se već izlečila od koronavirusa ponovno je pozitivna na virus. To je prvi takav zabeleženi slučaj. Radi se o 40-godišnjoj ženi koja je opet testirana nakon što je ponovno osetila bol u grudima i grlu. Na koronavirus je bila pozitivna krajem januara te je 1. februara puštena kući iz bolnice. Prvobitno se zarazila jer je bila u kontaktu s turistima iz Wuhana. Takođe, japanski premijer zatražio je da zbog epidemije koronavirusa sve osnovne i srednje škole prestanu sa radom do kraja marta.

Nove informacije o koronavirusu pristužu iz sata u sat, širom sveta. Tako su iranske vlasti saopštile da se u toj zemlji broj smrtnih slučajeva od koronavirusa porastao na 26.

 EPA-EFE/STRINGER CHINA OUT

EPA-EFE/STRINGER CHINA OUT

Guverner Lombardije, epicentra epidemije koronavirusa u Italiji, završio je u karantinu nakon što se njegov saradnik zarazio koronavirusom.

Povezane vesti – ITALIJANSKI PREMIJER: Posledice koronavirusa na ekonomiju će biti snažne

Situacija se menja i u Hong Kongu… Potvrđen je novi slučaj zaraze virusom, čime je ukupni broj zaraženih u toj zemlji porastao na 92. Južna Koreja prijavila je čak 171 novi slučaj zaraze koronavirusom pa je sada brojka porasla na novih 505 zaraženih osoba. CNN piše da je to najveća brojka zaraženih u jednom danu u toj zemlji otkako je zabeležen prvi slučaj. Čak i u Kini je ovaj put. U Južnoj Koreji je sada potvrđeno 1766 zaraženih, a za sada je umrlo 13 ljudi.

 EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

 

Prvi slučajevi koronavirusa potvrđeni su i u Danskoj i Estoniji. Obe zemlje potvrdile su po jedan slučaj. Estonski ministar rekao je da je zaražena osoba državljanin Irana koji je u Estoniju došao u sredu i da je trenutno u karantinu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar