PRVO OBRAĆANJE U PARLAMENTU Džonson: Britanija će biti najbolje mesto odlaskom iz EU

PRVO OBRAĆANJE U PARLAMENTU Džonson: Britanija će biti najbolje mesto odlaskom iz EU

EPA-EFE


Odlaskom iz Evropske unije 31. oktobra Velika Britanija će postati najbolje mesto na svetu, rekao je danas Boris Džonson obraćajući se britanskom parlamentu prvi put u ulozi premijera.

“Naša misija je da sprovedemo Bregzit 31. oktobra sa ciljem da ujedinimo i obnovimo našu sjajnu Veliku Britaniju i učinimo zemlju najboljim mestom na svetu”, istakao je Džonson, prenosi Rojters.

Povezane vesti – Džonson imenovao nove ministre

On je ponovio da će izvesti Britaniju iz EU sa ili bez dogovora, navodeći da uslovi sporazma nisu prihvatljivi za britanski parlament i za zemlju.

EPA-EFE

EPA-EFE

Džonson je naglasio da politika sprečavanja ponovnog uspostavljanja tvrde granice sa Irskom mora biti odbačena kako bi Bregzit mogao da bude sproveden.

“Postoje dokazi da su moguća i druga rešenja za pitanje granice sa Irskom”, dodao je.

Povezane vesti – Za savetnika imenovao direktora kampanje za Bregzit

Rekao je, međutim, da bi više voleo da Britanija napusti EU sa sporazumom nego bez njega, te dodao da je spreman da se sastane sa zvaničnicima iz Brisela gde i kada oni hoće.

House of Commons/PA via AP

House of Commons/PA via AP

“Nadam se da će oni preispitati svoje odbijanje da ponovo razmisle o dogovoru. Ako neće, izaćićemo iz EU bez dogovora”, naveo je Džonson, napominjući da je Britanija bolje pripremljena za Bregzit bez dogovora nego što mnogi veruju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar