PUCNJAVA U ČEŠKOJ BOLNICI: Ima mrtvih i povređenih; Objavljena slika

PUCNJAVA U ČEŠKOJ BOLNICI: Ima mrtvih i povređenih; Objavljena slika

Jaroslav Ozana/CTK via AP


Prema najnovijim informacijama najmanje šest osoba je ubijeno u pucnjavi koja se dogodila jutros u češkom gradu Ostrava. Napadač u bekstvu. Objavljena slika.

Za sada nema preciznijih informacija o tome ko je napadač, niti ko su žrtve.

Prvobitno je bilo javljeno da su na licu mesta stradale četiri osobe, dok su dve zadobile teške povrede. Prema novim informacijama koje je potvrdio i češki premijer te dve osobe su preminule, pa je bilans žrtava pucnjave porastao na šest.

Policija je odmah pokrenula opsežnu akciju potrage za osumnjičenim muškarcem, a u međuvremenu je na društvenim mrežama objavljena i fotografja osobe za koju se sumnja da je pucala u Univerzitetskoj bolnici u Ostravi.

Pripadnici specijalne policijske jedinice stigli su na lice mesta i u toku je evakuacija oblasti, objavio je britanski “Ekspres”, pozivajući se na češke medije.

Jaroslav Ozana/CTK via AP

Jaroslav Ozana/CTK via AP

Češka agencija ČTK navodi da se pucnjava odigrala u jednoj od ambulanti bolnice, koja se nalazi u okviru univerzitetskog kampusa.

Kako je na svom Tviter nalogu javila policija Ostrave, cela bolnica je evakuisana, a preduzete su i mere predostrožnosti u svim važnijim ustanivama u tom gradu.

Policija je objavila fotografiju mogućeg počinioca, apelujući na građane da im jave ukoliko imaju neku informaciju. Očevici su izjavili da je reč o muškarcu srednjih godina koji je na sebi imao crvenu jaknu.

Prema snimcima sa sigurnosnih kamera, u trenutku pucnjave, bolnica je bila zatvorena.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar