Svet
18.03.2019. 18:27
R.E./Beta

PUCNJAVA U UTREHTU: Muškarac rođen u Turskoj osumnjičeni za napad

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Holandska policija je saopštila da je za jutrošnji oružani napad u tramvaju u Utrehtu, u kojem je jedna osoba poginula, a više ih je povredjeno, osumnjičen 37-godišnji Gokman Tanis, rodjen u Turskoj.

Potraga za osumnjičenim je u toku. Policija je objavila sliku muškarca s bradom koji sedi u javnom prevozu i pozvala građane da mu ne prilaze ako ga primete.

Vlasti su odmah podigle na najviši nivo stepen uzbune u oblasti napada i navele da razmatraju mogućnost "terorističkog motiva" za napad. Holandska vojna policija je posebno u pripravnosti na aerodromima i najvažnijim zgradama u zemlji dok traje potraga za osumnjičenim.

Policija, uključujući njene teško naoružane pripadnike, preplavila je oblast u kojoj je došlo do pucnjave u tramvaju, na raskrsnici sa gustim saobraćajem, u stambenoj oblasti.

Oni su kasnije podigli beli šator na mestu gde se videlo kako telo leži pored tramvaja. Holandski premijer Mark Rute nazvao je situaciju "veoma zabrinjavajućom". Policija je navela da za sada niko nije uhapšen zbog tog slučaja i da je jedno od mogućih objašnjenja da je napadač pobegao automobilom.

Vlasti ne isključuju mogućnost da je bilo više od jednog napadača. Nemačka policija je pojačala nadzor na granici s Holandijom i na putevima i blisko saradjuje s policijom Holandije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
24.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve