PUTIN: Nisam razočaran u Trampa, već u nepredvidivi sistem rusko-američkih odnosa

PUTIN: Nisam razočaran u Trampa, već u nepredvidivi sistem rusko-američkih odnosa


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nije razočaran u američkog predsednika Donalda Trampa, već u nepredvidivi sistem rusko-američkih odnosa.

“Nisam razočaran, štaviše on (Tramp) je ostavio veoma dobar utisak na mene na ličnom novou. Nisam razočaran u partnera već u čitav sistem. Teško je nositi se sa takvim sistemom jer je nepredvidiv”, rekao je Putin u intervjuu za film Vladimira Solovjeva “Svetski poredak 2018”, prenosi Tas s.

Govoreći o sankcijama koje su uvedene Rusiji, Putin je istakao da je njihov cilj da se Rusija obuzda.

“Sankcije su veoma staro, ako ne i antičko oruđe kojim se služe mnogi, uključujući i američke partnere. Stvari su uvek ovako stajale – čim Rusija postane jaka i moćna država, naši partneri počinju da paniče i pokušavaju da obuzdaju Rusiju”, rekao je Putin i dodao da je to način za takmičenje, ali nije fer i pravedan.

Takođe, Putin je rekao da se nada da nuklearno oružje nikad neće biti upotrebljeno u svetu i ističe da bi ga Rusija hipotetički upotrebila samo u znak odmazde.

Rusija predložila sastanak Lavrova i Tilersona, Amerika bez odgovora

Ambasada Rusije saopštila je da je Moskva 2. marta poslala zahtev američkom Stejt departmentu za mogući sastanak između ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, kao i da nije dobila odgovor na zahtev.

To saopštenje je usledilo nakon što je portparolka Stejt departmenta Heder Noert novinarima u utorak rekla da Stejt department nije dobio nikakav takav predlog od Rusije.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je Ambasada Rusije u SAD poslala zahtev, što su i određeni zaposleni u Stejt departmentu potvrdili, ali, kako ocenjuje, ono što je čudno jeste izjava portparolke američkog spoljnopolitičkog resora Heder Navert da nikakav zahtev od strane Rusije nije stigao.

„To govori o našim američkim kolegama. To što je rekla Navertova je nepravda. Ne samo da je zahtev poslat, već su to i pojedini zaposleni u Stejt departmentu potvrdili. Imamo samo jednu pretpostavku, a to je da je možda zbog jakog vetra koji je zadesio Vašington prošlog petka ta informacija nekim čudom nestala, ali sada vetra nema, stoga bi rad mogao da bude obnovljen”, rekla je.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar