PUTIN: Ništa od sastanka sa Trampom zbog unutrašnje političke borbe u SAD

PUTIN: Ništa od sastanka sa Trampom zbog unutrašnje političke borbe u SAD

(Sergei Bobylyov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je “unutrašnja politička borba” u SAD razlog se do sada nije sastao s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Upitan zašto tog sastanka još nije bilo, Putin je rekao da to treba pitati zvaničnike SAD, prenosi Tass.

“To treba da pitate naše kolege iz SAD. Po mom mišljenju, to (izostanak sastanka) je rezultat unutrašnje političke borbe u SAD”, rekao je Putin u intervjuu za austrijsku RTV ORF pred sutrašnju posetu Austriji.

Ruski lider je ponovio da se s Trampom sretao na sastancima Grupe industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20) i Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), a i nekoliko puta su razgovarali telefonom.

Putin je rekao da bi Rusija i SAD zajedno mogli da izbegnu novu trku u naoružanju i da Moskva očekuje da će početi rad na tome.

“Tramp mi je u telefonskom razgovoru rekao da je zabrinut zbog nove trke u naoružanju i ja se s njim slažem. Nismo mi pokrenuli tu priču. Kao što znate, mi se nismo povukli iz sporazuma o protivbalističkim raketama” Rusija-SAD, naveo je Putin u intevjuu čiji je deo danas emitovan.

Dodao je da deli Trampovo mišljenje da treba da razmišljaju o načinima izbegavanja nove trke u naoružanju.

“I nadam se da će te aktivnosti početi izmedju nas direktno i lično”, naveo je ruski predsednik.

Putin sutra dolazi u zvaničnu posetu Austriji, gde će mu sagovonici biti kancelar Sebastijan Kurc i predsednik Aleksander Van der Belen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar