Svet
18.04.2022. 22:00

Rat u Ukrajini

Putin o sankcijama Zapada...

vladimir Putin
Izvor: Pool Sputnik Kremlin / Evgeny Biyatov

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da uvođenje niza zapadnih sankcija Rusiji, zbog njene invazije na Ukrajinu, nije imalo željeni efekat.

Putin je rekao da je Zapad "očekivao da će brzo poremetiti finansijsko-ekonomsku situaciju (u Rusiji), izazvati paniku na tržištima, kolaps bankarskog sistema i nestašice u prodavnicama" i dodao da je ta strategija "propala".

Tokom onlajn razgovora sa najvišim ruskim ekonomskim zvaničnicima, Putin je kazao da je Rusija "izdržala pritisak bez presedana", navodeći da je rublja ojačala i da je zemlja zabeležila rekordan trgovinski suficit od 58 milijardi dolara u prvom kvartalu ove godine.

On je naveo da su sankcije imale negativan efekat na SAD i njihove evropske saveznike i da su u tim zemljama dovele do ubrzanog rasta inflacije i do pada životnog standarda.

Putin je priznao da je u Rusiji došlo do naglog rasta maloprodajnih cena, rekavši da su porasle 17,5 odsto u prethodnih 12 meseci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će Putinovo pismo izazvati nove tenzije?
Putin

Crkva u Jerusalimu

18.04.2022. 13:45

Da li će Putinovo pismo izazvati nove tenzije?

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je u pismu premijeru Izraela Naftaliju Benetu da Crkva Aleksandar Nevski u jerusalimskom Starom gradu odmah predje u rusko vlasništvo pošto je to obećao Benetov prethodnik, bivši izraelski premijer Benjamin Netanjahu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve