Svet
24.09.2020. 15:02
R. E. / Tanjug

Putin predložen za Nobelovu nagradu za mir

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruski pisac Sergej Komkov objavio je danas da je predložio predsedika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu.

"Proces nakon podnošenja moje prijave Nobelovom komitetu već je započeo! I niko ne može da ga zaustavi", napisao je Komkov na svom Fejsbuk nalogu.

Prijavu za nominaciju ruskog predsednika Vladimira Putina za nagradu za mir, Nobelov komitet u Oslu primio je 10. septembra, posle čega je američka strana nominovala američkog predsednika Donalda Trampa, rekao je Komkov na pres konferenciji, prenosi Sputnjik.

Povezane vesti - Donald Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir

Komkov je rekao da je pažljivo pratio put preporučenog pisma i napomenuo da je odmah po prijemu ruske prijave, američka strana nominovala američkog predsednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir.

Trampa je za Nobelovu nagradu nominovao norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede, za posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Kremlj nije nominovao Putina za Nobelovu nagradu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Kremlj nije nominovao predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Svi znate da su za ovu nagradu nominovani potpuno drugi ljudi, ovo je inicijativa onih koji podnose nominaciju. U ovom slučaju nominaciju je podneo pomenuti pisac", rekao je Peskov komentarišući inicijativu pisca Sergeja Komkova.

Dodao je da ako Putin dobije nagradu - sjajno, a ako ne dobije, nije problem, prenosi Tas s.

Ruski pisac Sergej Komkov objavio je danas da je predložio predsedika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir.

"Proces nakon podnošenja moje prijave Nobelovom komitetu već je započeo! I niko ne može da ga zaustavi", napisao je Komkov na svom Fejsbuk nalogu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve