Svet
01.03.2018. 13:00
R.E./Sputnjik

PUTIN PREDSTAVIO NOVO RUSKO ORUŽJE: Balistička raketa " Sarmat", raketa " Kinžal" i nuklearni torpedo " KANYON" ruski odgovor na američki protivraketni štit

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruski predsednik Vladimir Putin, danas je na poslednjoj konferenciji pred predsedničke izbore, koji se održavaju 18. marta, izjavio da Rusija pravi novo oružje kao odgovor na raspoređivanje američkog Protivraketnog štita (PRO) na teritoriji drugih država.

Kao primer efikasnog oružja, Putin je naveo rusku balisitčku raketu „Sarmat“, ocenivši da čak ni perspektivni sistemi PRO nisu smetanja za njih.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

„Pri težini od preko 200 tona, ona ima kratki aktivni deo leta, što otežava njegovo presretanje sistemima PRO“, rekao je on i dodao, da niko nema takvo oružje.

Kada se pojavi, „naši momci će napraviti nešto novo“, dodao je on.

Komentarišući akcije SAD prema Rusiji, Putin je rekao da se u blizini ruskih granica nalazi pet krstarica i 30 razarača.

„U sastav pomorske grupe sistema američkog PRO ulazi pet krstarica i 30 razarača koji se nalaze u blizini ruskih granica“, rekao je Putin.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Tokom Putinovog govora, na dva velika video-bima prikazano je novo strateško naoružanje. Sistem „Kinžal“ (Bodež)  i „Avangarda“.

Ruski predsednik kaže da je supersonični sistem „Kinžal“. već uspešno testiran i da nalazi se u vojsci na jugu zemlje.

„Važno je stvaranje visokopreciznog avijaciono-raketnog kompleksa koji nema sebi ravnog u svetu. On je uspešno testiran i već se od 1. decembra prošle godine nalazi na aerodromima Južnog vojnog okruga“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, novo rusko oružje može da manevriše u slojevima atmosfere.

„Ono će biti praktično neuhvatljivo. Brzina će biti supersonična. Biće kao meteor“, rekao je Putin, dodajući da je to oružje je zasad dobilo ime „Avangarda“.

PODVODNI DRON STATUS- 6 NOVO ORUŽJE RUSKE MORNARICE: Stvarnost, mit ili propaganda od koje strahuje Amerika

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve