Svet
22.08.2021. 19:40
Tanjug

"Ponižavajući pristup"

Putin: Prerušeni militanti iz Avganistana nisu dobrodošli

Vladimir Putin predsednik Rusije
Izvor: SPUTNIK POOL / MIKHAIL VOSKRESENSKIY/SPUTNIK/KR

Rusija ne bi smela da pusti militante iz Avganistana koji su prerušeni u izbeglice da ulaze na teritoriju Rusije, izjavio je predsednik Vladimir Putin.

Putin je kritikovao ideju nekih zapadnih zemalja da pošalju izbeglice iz Avganistana u susedne zemlje Centralne Azije, dok se obrađuju njihove vize za Sjedinjene Američke Države i Evropu.

"Oni misle da ih mogu poslati bez viza našim komšijama u Centralnoazijske države, ali odbijaju da ih prime u svoje zemlje bez vize. Kakav ponižavajući pristup rešavanju ovog pitanja", rekao je Putin na sastanku sa članovima stranke Jedinstvena Rusija, prenosi agencija Tas s.

Ruski predsednik je kazao da daju sve od sebe da spreče da Sirija postane žarište terorizma i izrazio zahvalnost stranci Jedinstvene Rusije i svim strankama u parlamentu koje donose odluke o nacionalnoj bezbednosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Moram da podsećam Lavrova da nije ministar odbrane"
Sergej Lavrov i vladimir putin

Vladimir Putin

22.08.2021. 13:54

"Moram da podsećam Lavrova da nije ministar odbrane"

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da rusko ministarstvo spoljnih poslova ima aktivnu, ofanzivnu poziciju i da diplomatija deluje veoma pragmatično, upravo u nacionalnim interesima Rusije.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
18°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve