PUTIN: Rusija otvorena za dijalog o globalnom miru

PUTIN: Rusija otvorena za dijalog o globalnom miru

Russian President Vladimir Putin speaks during the Victory Day military parade marking 73 years since the end of WWII and the defeat of Nazi Germany, in Moscow, Russia, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)


Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je na vojnoj paradi na Crvenom trgu povodom Dana pobede rekao da je Rusija otvorena za dijalog o svim pitanjima obezbedjivanja globalnog mira.

Obraćajući se vojnim veteranima, učesnicima parade i zvanicama medju kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Izraela Benjamin Netanjahu, Putin je kazao da je Rusija spremna za konstruktivno i ravnopravno partnerstvo radi postizanja mira i napretka na planeti.

Naveo je da je pre 73 godine slomljen nacizam i da je došao kraj zverstvima i zločinima nacista.

Kritikovao je pokušaje prekrajanja istorije i rekao da Rusija to nikada neće dozvoliti.

“Uvek ćemo biti ponosni na to što Sovjetski Savez nije pokazao strah i nije povio kičmu pred neprijateljem kad su mnoge države priznale kapitulaciju ili pristale na direktnu saradnju sa nacistima”, rekao je Putin.

Do zahladjenja odnosa Moskve i Zapada 2014. godine, tradicionalnim vojnim paradama na Crvenom trgu prisustvovali su mnogi evropski lideri, a ove godine od stranih zvaničnika prisutni su samo Vučić i Netanjahu.

NE PROPUSTITE:

73. GODINE OD POBEDE NAD FAŠIZMOM: Ruska vojska maršira CRVENIM TRGOM, premijera novog oružja

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar