PUTIN UPOZORAVA TRAMPA: “Kucnuo je čas da porazgovaramo o mnogim problemima”

PUTIN UPOZORAVA TRAMPA: “Kucnuo je čas da porazgovaramo o mnogim problemima”

(Alexander Astafyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)


Kako je počeo samit u Helsinkiju, Putin se obratio Trampu na ruskom i izjavio kako mu je zadovoljstvo da se susretne sa cenjenim predsednikom na gostoljubivom finskom tlu, dodavši da je ovo jedan od značajnih susreta između Amerike i Rusije, koji će moći da poboljša saradnju i razumevanje između dve zemlje.

“Mi nastavljamo da imamo redovne kontakte, pričali smo preko telefona i susreli smo se nekoliko puta tokom različitih internacionalnih događaja. Međutim, sada je došao trenutak da detaljno porazgovaramo o našim bilateralnim odnosima i različitim svetskim problemima, a njih ima mnogo”, istakao je Putin.

Putinovo “upozorenje” američkom predsedniku zaista ima dobru osnovu, budući da je jedan od velikih problema o kojima bi moralo biti reči na samitu pitanje ruskog uticaja na američku predsedničku izbornu kampanju, kao i problem nedavno podignute optužbe za sajberkriminal protiv 12 ruskih državljana, za koje se veruje da su umešani u “muljačinu” oko izborne kampanje.

Zanimljivo je i to što je upravo na Tviteru ovaj istorijski samit kolokvijalno nazvan “sastanak izdajnika”, čime se implicira i direktna umešanost američkog predsednika u sumnjive poslove oko izborne kampanje.

 

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar