Svet
02.12.2020. 19:27
R. E. / Tanjug

Ruski predsednik Vladimir

PUTIN: Vakcinacija lekara i nastavnika sledeće nedelje

w_55898499.jpg

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas da se za sledeću nedelju planira početak vakcinacije velikih razmera zdravstvenih i prosvetnih

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas da se za sledeću nedelju planira početak vakcinacije velikih razmera zdravstvenih i prosvetnih radnika.

Putin je rekao da je u Rusiji proizvodeno oko dva miliona doza vakcina protiv koronavirusa.

Povezane vesti - Vakcina Sputnik V za Ruse besplatna, 20 dolara za strance

"To nam daje mogućnost da počnemo, ako ne masovnu vakcinaciju, barem vakcinaciju velikih razmera", rekao je Putin koji je putem video linka prisustvovao otvaranju multifunkcionalnih zdravstvenih centara pri ministarstvu odbrane.

[caption id="attachment_289993" align="alignnone" width="675"]Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP[/caption]

Prema njegovim rečima, vakcinacija će početi od "prve dve rizične grupe, a to su lekari i nastavnici", prenosi TAS S.

Putin je nadležne pozvao da organizuju rad tako da može da se počne vakcinacija širih razmera do kraja sledeće nedelje.

Uskoro dva miliona proizvednih doza vakcine u Rusiji

Putin je saopštio da će Rusija u narednih nekoliko dana dostići broj od dva miliona proizvedenih doza vakcine protiv koronavirusa.

"Znam da je više od dva miliona doza proizvedeno ili da će biti proizvedeno u narednih nekoliko dana. Proizvodnja prve registrovane vakcine protiv korona virusa ''Sputnjik V'' će dostići taj nivo", rekao je Putin na ceremoniji otvaranja multifunkcionalnih medicinskih centara ruskog Ministarstva odbrane, koja je održana u obliku video konferencije.

Vakcina "Sputnjik V", koju proizvodi Naucno-istraživacki institut "Gamaleja", dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije i postala prva registrovana vakcina protiv virusa korona u svetu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
18.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve