Svet
24.11.2020. 18:45
Tanjug

Vladimir Putin predsednik

PUTIN: Voleli bismo da imamo bliskiji odnos sa Litvanijom

w_56282258.jpg

Vladimir Putin predsednik RUsije izjavio je da bi voleo da vidi Litvaniju da "poradi" na dobrosusedskim odnosima sa Rusijom.

"Naša saradnja

Vladimir Putin predsednik RUsije izjavio je da bi voleo da vidi Litvaniju da "poradi" na dobrosusedskim odnosima sa Rusijom.

"Naša saradnja s Litvanijom bi mogla da bude aktivnija i drugačija nego sada, posebno što smo vrlo bliski susedi, znate", rekao je Putin na prijemu stranih ambasadora, a preneo TAS S.

On je dodao da bi voleo da njegova zemlja ima dobre odnose sa svim državama sa kojima se graniči.

"Spremni smo na saradnju kao dobri susedi, da poštujemo jedni druge i voleli bismo da vidimo isti pristup kod litvanskih kolega", dodao je Putin.

[caption id="attachment_264613" align="alignnone" width="629"]TANJUG/SHAMIL ZHUMATOV/POOL PHOTO VIA AP TANJUG/SHAMIL ZHUMATOV/POOL PHOTO VIA AP[/caption]

Prema Putinu, Rusija namerava da nastavi jačanje odnosa i sa Islandom, a posebno je naglasio značaj ribolova, obrade ribe, izgradnje brodova, korisćenje geotermalne energije.

Putin je označio da su odnosi sa Finskom "bliski, onakvi kakvi susedi treba da imaju", posebno po pitanju dijaloga na temu stabilnosti i bezbednosti u Baltičkom moru i Evropi.

Ruski predsednik se osvrnuo i na odnose sa Luksemburgom, zahvaljujući vlastima te zemlje za inicijativu da se podigne spomenik građanima Sovjetskog Saveza koji su odvedeni u nacistički logor u Luksemburgu tokom Drugog svetskog rata.

"Primetili smo taj potez, ruska javnost izuzetno ceni taj potez", zaključio je Putin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve