PUTIN za normalizaciju odnosa sa SAD

PUTIN za normalizaciju odnosa sa SAD


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je kako bi se mogao susresti sa predsednikom SAD Donaldom Trampom na marginama sastanka G20 sledećeg meseca u Japanu, piše ruska novinska agencija TASS.

Tramp je, takođe, pre dva dana najavio da planira da se susretne sa Putinom na samitu.

Putin, je na zajedničkoj konferenciji za medije u crnomorskom odmaralištu Soči s austrijskim predsednikom Aleksanderom Van der Belenom, izjavio da je Rusija u potpunosti spremna za normalizaciju odnosa s Vašingtonom čim to dopuste politički uslovi u SAD.

“Otvoreni smo (za normalizaciju odnosa), ali ne radi se o nama, već o našim američkim partnerima. Čim se njihova unutrašnja politička situacija promeni, na način da pogoduje saradnji, spremni smo“, rekao je Putin nadajući se da će se uslovi  za oživljavanje veza Moskve i Vašingtona postupno stvarati, posebno nakon izveštaja specijalnog istražitelja Roberta Milera, koji je potvrdio da nije bilo dogovora i da se Rusija nikada nije uplela u izbore u SAD.

Ruski predsednik  je 14. maja tokom posete američkog državnog sekretara Majka Pompea kazao da se nada da će se “potpuno obnoviti” veze između Moskve i Vašingtona, te da veruje da bi i Tramp to iskreno želeo.

Savetnik Kremlja Jurij Ušakov, kasnije je rekao da će Putin biti otvoren za novi sastanak s Trampom, ako bude formalnog predloga, ali da Moskva još nije primila nikakav  zahtev od Sjedinjenih Država.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar