Svet
15.05.2019. 23:23
R.E.

PUTIN za normalizaciju odnosa sa SAD

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je kako bi se mogao susresti sa predsednikom SAD Donaldom Trampom na marginama sastanka G20 sledećeg meseca u Japanu, piše ruska novinska agencija TASS.

Tramp je, takođe, pre dva dana najavio da planira da se susretne sa Putinom na samitu.

Putin, je na zajedničkoj konferenciji za medije u crnomorskom odmaralištu Soči s austrijskim predsednikom Aleksanderom Van der Belenom, izjavio da je Rusija u potpunosti spremna za normalizaciju odnosa s Vašingtonom čim to dopuste politički uslovi u SAD.

“Otvoreni smo (za normalizaciju odnosa), ali ne radi se o nama, već o našim američkim partnerima. Čim se njihova unutrašnja politička situacija promeni, na način da pogoduje saradnji, spremni smo“, rekao je Putin nadajući se da će se uslovi  za oživljavanje veza Moskve i Vašingtona postupno stvarati, posebno nakon izveštaja specijalnog istražitelja Roberta Milera, koji je potvrdio da nije bilo dogovora i da se Rusija nikada nije uplela u izbore u SAD.

Ruski predsednik  je 14. maja tokom posete američkog državnog sekretara Majka Pompea kazao da se nada da će se “potpuno obnoviti” veze između Moskve i Vašingtona, te da veruje da bi i Tramp to iskreno želeo.

Savetnik Kremlja Jurij Ušakov, kasnije je rekao da će Putin biti otvoren za novi sastanak s Trampom, ako bude formalnog predloga, ali da Moskva još nije primila nikakav  zahtev od Sjedinjenih Država.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
28.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve