RAKETAŠI: Hamas ispalio raketu, umesto cilja u Izraelu pogodila stambenu zgradu u Gazi

RAKETAŠI: Hamas ispalio raketu, umesto cilja u Izraelu pogodila stambenu zgradu u Gazi

Foto: Printscreen Youtube


Raketa je sinoć ispaljena na Izrael iz pojasa Gaze, pogodila je stambenu zgradu u tom palestinskom području, izjavio je visoki izraelski zvaničnik.

To je 16. raketa ispaljena na južnu izraelsku teritoriju od kako je predsednik SAD Donald Tramp pre devet dana saopšto da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela.

To je ujedno najveći broj raketa ispaljen u tako kratkom roku od poslednjeg rata između izraelske vojske i islamskog radikalnog Hamasa, koji vlada pojasom Gaze, vođenog u leto 2014. godine.

Koordinator za aktivnosti Vlade Izraela na palestinskim teritorijama je rekao da je pogođena zgrada jako oštećena, ali moguće žrtve nije pominjao.

Na Fejsbuk nalogu tela koje koordinira te aktivnosti na arapskom jeziku je objavljeno da je “još jedanput teroristička organizacija lansirala rakete na stanovnike Gaze”, a da je pre nedelju dana uništena jedna učionica u školi u Beit Hanunu u tom pojasu.

U poruci se dodaje da “terorstički elementi u Gazi nedvosmisleno dokazuju ono što se govori u Izraelu: ‘Oni uništavaju budućnost stanovnika Gaze sopstvenim rukama'”, preneli su izraelski mediji.

Od Trampovog govora 6. decembra, 12 raketa je ispaljeno na područje pustinje Negev na jugu Izraela. Još najmanje tri rakete su eksplodirale unutar palestinske teritorije pre ove večerašnje.
U odgovoru izraelskih vazduhoplovnih snaga poginula su dva Palestinca. Još četvorica, uključujući dve današnje žrtve, ubijeni su tokom nasilnih demonstracija na granici s Izraelom zbog Trampove odluke.

Nereda je danas bilo i na drugoj palestinskoj teritoriji, Zapadnoj obali, gde su ubijena dva Palestinca, a na desetine ih je ranjeno.

Protesta je bilo i u anektiranom istočnom Jerusalimu u kome Palestinci planiraju da osnuju sedište svoj buduće nezavisne države.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar