RAMA O INICIJATIVI TAČIJA I HARADINAJA: Ukidanje Specijalnog suda “kao krava koja daje puno mleka, a onda šutne kantu i prospe ga”

RAMA O INICIJATIVI TAČIJA I HARADINAJA: Ukidanje Specijalnog suda “kao krava koja daje puno mleka, a onda šutne kantu i prospe ga”

AP Photo/Hektor Pustina


Albanski premijer Edi Rama kritikovao je kosovske političare zbog inicijative za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine, poručivši im da se ponašaju kao krava koja daje puno mleka, a onda šutne kantu i prospe ga.

Gostujući u “Tok šou” emisiji TV “Visžn plus”, Rama je prozvao predsednika Hašima Tačija, premijera Ramuša Haradinaja i predsednika parlamenta Kadrija Veseljija da “umesto da rešavaju velike probleme koje Kosovo ima, oni se trude da naprave nove”.

Osvrnuvši se na poslaničku inicijativu za ukidanje Specijalog suda, Rama je rekao da je to greška koja bi ih suočila sa ozbiljnim posledicama jer, prema njegovim rečima, to nije ništa drugo nego “izdaja” saveznika koji su im pomogli u “stvaranju kosovske države”.

Kako kaže Rama, Priština nikako ne bi trebalo da stvara nove probleme koji će “paralizovati Kosovo, već treba da se fokusira na rešavanje problema sa Beogradom kroz dijalog”.

“Stvaranje ovakvog problema je kao krava koja daje puno mleka, a onda šutne kantu i prospe ga”, rekao je Rama za pokušaj trojice kosovskih lidera da ukinu Specijalni sud.

U kabinetu Haradinaja kažu da ne znaju za ovu Raminu izjavu i da ne žele da je komentarišu.

Halil Matoši, politički savetnik Ramuša Haradinaja je kratko za “Gazetaexpreš” rekao da ne želi da komentariše pisanje medija u Albanji.

“Kosovska vlada ne komentariše izjave albanskog remijera Edija Rame”, rekao je Matoši.

Inače, trojica kosovskih lidera koji su u početku podržavali poslaničku inicijativu za ukidanje Specijalnog suda, pod snažnim pritiscima i pretnjama da bi to moglo da ih suoči sa ozbiljnim posledicama, odustali su od te namere.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar