RAMA: Ponuda Rusije Ed

RAMA: Ponuda Rusije Ed

Foto: Shutterstock


Albanski premijer Edi Rama ocenio je da je ponuda Rusije, da distribuira Albaniji vakcinu protiv koronavirusa “Sputnjik V”, smešna provokacija.

On je tako reagovao na ponudu ambasada Rusije u Tirani, koja je u ponedeljak poručila preko Raminog direktora za medije da je Rusija spremna da u vezi vakcine “Sputnjik Ve ” razgovara sa Albanijom, prenosi portal Albanija dejli njuz.

Rama je kazao da je mislio da se radi o šali jer, kako kaže, “za ozbiljnu državu je neprikladno da tako provocira”, prenosi portal Albanija dejli njuz.

 EPA-EFE/MALTON DIBRA

EPA-EFE/MALTON DIBRA

“Kada kažem provokacija tome ne prethodi nikakav demarš prema Rusiji, ali ovo je smešna provokacija za ozbiljnu zemlju poput Rusije. Ambasada u Tirani ne može da se ponaša kao da je sekcija komedije ”Portokali” ili takmičar u njoj”, rekao je Rama.

On je ponovio da je Albanija u pregovorima sa tri ozbiljna proizvođača vakcina – Fajzerom, Modernom i AstraZenekom sa kojima je povezana i EU.

“Nemamo razloga da imamo predrasuda prema ruskoj ili kineskoj vakcini, ali u ovom trenutku usmereni smo u drugom smeru”, rekao je Rama na konferenciji za novinare.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar