RASULO U KABINETU TEREZE MEJ: Posle Dejva Dejvisa i Boris Džonson podneo ostavku

RASULO U KABINETU TEREZE MEJ: Posle Dejva Dejvisa i Boris Džonson podneo ostavku


Boris Džonson britanski ministar spoljnjih poslova danas je podneo ostavku na tu funkciju, potvrdio je kabinet Tereze Mej.
” Danas pre podne premijerka je prihvatila ostavku Borisa Džonsona na mesto sekretara za spoljnje poslove. Njegova zamena biće uskoro saopštena. Premijerka se zahvaljuje Borisu za njegov dosadašnji rad, kratko je saopštio kabinet Tereze Mej.

Inače Džonson je napustio kabinet Tereze Mej posle ostavke ministra zaduženog za istupanje zemlje iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) Dejva Dejvisa.On je to učinio dva dana nakon što je premijerka Tereza Mej dobila saglasnost vlade da Uniji predloži zadržavanje trgovinskih odnosa posle Bregzita, preneli su tamošnji mediji.

Dejvis, evroskeptik imenovan pre dve godine da vodi novo ministarstvo nakon što su Britanci na referendumu odlučili da napuste EU, već je nekoliko puta pretio da će podneti ostavku zbog nesluglasica s premijerkom.

“Nacionalni interes zahteva da ministar za Bregzit čvrsto veruje u Vaš pristup, a ne da nerado obavlja svoju dužnost”, naveo je Dejvis u pismu upućenom Terezi Mej.

Pored Dejvisa, ostavke su podneli i državni sekretari za Bregzit Stiv Bejker i Suela Braverman.

Britanska vlada na nedavnom sastanku dogovorila se o planu za buduće trgovinske odnose s EU.

Velika Britanija bi trebalo 29. marta 2019. godine da zvanično napusti članstvo u Uniji, tačno godinu dana od zvaničnog pokretanja procedure Bregzita.

NE PROPUSTITE:

Ministar za Bregzit podneo ostavku

SAMO DŽERSI SPASAVA BRITANCE

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar