Svet
07.05.2021. 10:35
Tanjug

Lajkuje, dakle postoji

Rat Trampa i Twittera se nastavlja

donald-tramp-1.jpg
Izvor: EPA / JIM LO SCALZO

Društvena mreža Tviter je suspendovala nalog osobe koja je postavljala objave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa nove platforme.

Autor naloga je tvrdio da je tvitovao u ime Trampa, preneo je BBC.

Portparol Tvitera je rekao da je nalog @DJTDesk prekršio njihova pravila tako što je delio sadržaj koji je povezan sa trajno ugašenim nalogom, a to je u ovom slučaju nalog Donalda Trampa, koji je suspendovan nakon nereda na Kapitolu u Vašingtonu 6. januara, kada je poginulo pet osoba.

BBC dodaje da su njihovi novinari našli slične naloge koji su i dalje aktivni na Tviteru - ukupno četiri koji postavljaju sadržaje sa Trampove nove platforme, ali iz kompanije Tviter još nema odgovora na pitanje šta će se desiti sa tim nalozima.

Tramp je pokrenuo svoju platformu koja se zove "Sa stola Donalda Trampa" gde postavlja poruke koje drugi mogu da dele na Tviteru i Fejsbuku. Sajt sadrži kratke postove Trampa koji mogu da se "lajkuju", prenosi Rojters.

Trampov viši savetnik Džejson Miler rekao je u martu za "Foks njuz" da bivši predsednik, koji je proteran sa mnoštva veb lokacija nakon nereda u Kapitolu, planira da pokrene sopstvenu veb stranicu na društvenim mrežama.

Njegov nalog je sankcionisan zbog navodnog straha od daljih nasilnih nemira nakon upada na američki Kapitol koji su izvele njegove pristalice.

Tramp, koji je funkciju predsednika SAD napustio 20. januara, tvrdi da je izgubio prošlogodišnje izbore od demokrate Džozefa Bajdena zbog široko rasprostranjene biračke prevare.

Bivši predsednik takođe je slao kratka saopštenja za medije putem e-pošte.

Kompanija Tviter je saopštila da je trajno suspendovala Trampov nalog, čak i ako se ponovo kandiduje za tu funkciju.

Jutjub je saopštio je da će vratiti Trampov kanal kada proceni da se rizik od nasilja smanjio.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve