RAVNODUŠAN Pompeo: Istraga o opozivu Trampa nedostojna moje pažnje

RAVNODUŠAN Pompeo: Istraga o opozivu Trampa nedostojna moje pažnje

Shutterstock


Državni sekretar Majk Pompeo pokušava da izbegne istragu o opozivu koja je uzdrmala Stejt Department i postavila pitanja o njegovoj ulozi u navodnom procesu ucenjivanja Ukrajine vojnom pomoći. Pompeo je istragu o opozivu, usredsređenu na povezanost američke vojne pomoći i istrage o Trampovom demokratskom protivniku Bajdenu, nedostojnom njegove pažnje.

AP, međutim, konstatuje da Pompeo možda neće moći dugo da odrzi tu masku ravnodušnosti, budući da bi tri više diplomate trebalo da svedoče u javnosti pred Kongresom sledeće nedelje.

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ovo će skrenuti pažnju na Pompeovu ulogu u čitavom procesu, dok se SAD suočava sa nekoliko velikih spoljnopolitičkih izazova, a on pretenduje na kandidaturu za Senat iz njegove matične države Kanzas 2020. godine, navodi agencija.

Istraga o opozivu usredsređena je na pokušaje Trampovog ličnog advokata Rudija Ðulianija da iskoristi američke diplomate za pritisak na ukrajinsku vladu da istraži postavljanje sina bivšeg potpredsednika Dzoa Bajdena u upravni odbor gasne kompanije, navodi agencija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar