RAZMIŠLJA SE O “KRAJNJIM MERAMA”: Tramp: Venecuela je opasna, dosta stvari će se desiti

RAZMIŠLJA SE O “KRAJNJIM MERAMA”: Tramp: Venecuela je opasna, dosta stvari će se desiti

AP Photo/Evan Vucci


Predsednik SAD Donald Tramp najavio je da bi se dosta stvari moglo desiti u vezi sa trenutnom situacijom u Venecueli.

On je u intervjuu za “Foks biznis” rekao da u Venecueli vlada “neverovatan haos” i da je ta zemlja loša i opasna.

“To je neverovatan haos. Mesto je toliko loše i toliko opasno, tako da će se nešto morati uraditi. Dosta stvari će se dešavati tokom sledeće sedmice, a i ranije. Videćemo šta će se dogoditi”, istakao je Tramp.

Tramp je obećao da će nastaviti da podržava lidera opozicije i samoproglašenog predsednika Venecuele Huana Gvaida, te da SAD čine sve što mogu, osim “krajnjih mera”, uz napomenu da postoje i ljudi koji bi voleli da Vašington preduzme krajnje mere, preneo je “Sputnjik”.

Američki predsednik nije želeo da objasni o kakvim merama govori, jer su neke od njih “prilično teške”.

Izjave američkog predsednika usledile su nakon što je predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio opoziciju da želi da uvede zemlju u građanski rat.

“Pitam se šta bi se desilo da smo poslali tenkove, oklopna vozila i specijalne jedinica koje imamo. Bilo bi ubijenih među državljanima Venecuele, Vašington bi slavio i naredio početak vojne intervencije sa ciljem okupiranja bolivarske zemlje”, rekao je Maduro.

Maduro je odgovorio na izjavu državnog sekretara SAD Majkla Pompea, koji je ranije istakao da bi Vašington više voleo da se u Venecueli izvrši “mirna tranzicija”, ali da neće odbaciti vojnu opciju u toj zemlji.

U najnovijim protestima širom Venecuele do sada je povređeno 78 ljudi, dok je 89 uhapšeno. Zvanično nisu potvrđene informacije od neimenovanih izvora o pogibiji jedne žene.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar