REAKCIJE NA VAKCINU MODERNE Fauči: Teško da može bolje od ovoga

REAKCIJE NA VAKCINU MODERNE Fauči: Teško da može bolje od ovoga

EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL


Nakon što je američka farmaceutska kompanija Moderna objavila da je njena vakcina protiv koronavirusa delotvorna gotovo 95 odsto, s oduševljenim reakcijama javio se niz naučnika i lekara.

“Vesti iz Moderne su jako uzbudljive i bude značajan optimizam da ćemo u sledećih nekoliko meseci imati izbor dobrih vakcina. Treba nam više detalja nego što smo dobili u dsaopštenju za javnost, ali sama najava doprinosi opštem osećaju optimizma”, rekao je profesor Peter Openshaw s uglednog londonskog Imperial Collegea, prenosi Index. hr.

SHutterstock

SHutterstock

Fauči: Ovo je zaista izvanredno

“Vidimo da dolazi još jedna vakcina sa sličnim rezultatima uspešnosti kao Pfizerova vakcina prošle nedelje, to je jako dobra vest. Treba imati na umu da su ovo privremeni rezultati, što znači da je ispitano dovoljno slučajeva među vakcinisanim ispitanicima kako bi se moglo govoriti o statistički značajnom rezultatu”, rekla je profesorica Trudie Lang sa Univerziteta Oksford.

EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

Uspeh američke kompanije Moderne prokomentarisao je i Entoni Fauči, vodeći stručnjak američke vlade za zarazne bolesti.

“Ovo su očito jako uzbudljivi rezultati. Teško da može bolje od ovog – 95 odsto delotvornosti je zaista izvanredno”, rekao je Fauči za CNN.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar