Svet
06.04.2018. 14:00
R:E/ luxlife.rs

REMEK DELO: Novi MB&F-MoonMachine 2

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Čuveni švajcarski časovničar često sarađuje sa svojim prijateljima kako bi kreirao jedinstvene komade. Na primer, HM1 i LM1 dizajnirani su u saradnji sa francuskim nezavisnim dizajnerom časovnika, Alenom Silberstinom, dok je neverovatna MoonMachine kreirana zajedno sa finskim časovničarom, Stepanom Sarpanevom.

Zahvajujući svojoj moon-face komplikaciji, MoonMachine izdanje bilo je masivni hit, zbog čega su obe strane odlučile da se udruže još jednom, kako bi zajedno kreirali opčinjavajući MB&F MoonMachine 2. Ovaj model inspirisan je MB&F HM8, što je praktično direktni omaž Girard-Perregaux modelima iz sedamdesetih, kao što su Amida, Bulova ili Mido, koji poseduju trkačke vibracije sa jedne strane i izloženi mehanizam ispod safirnog kristala sa druge.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Novi dizajn MB&F MoonMachine 2 baziran je na istom neverovatnom konceptu, dok u isto vreme ima istu moon-face komplikaciju Sarpaneve, sa kompleksnim oblicima, različitim teksturama, nekoliko slojeva i nivoa koji će svakako šarmirati svakoga. Ali, šta je još novo?

Pa, ova komplikacija dodaje 0.5 mm debljini kućišta, dok je rotor transformisan u prefinjenu otvorenu radijalnu titanijumsku mrežu. Safirni kristal uramljuje gornji deo MoonMachine 2 modela, a dobio je metalik detalje na sličan način.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Tri čuvena Moon-Face dizajna mogu se videti na ovom modelu, pa samim tim postoje tri verzije koje se mogu kupiti: prva je titanijumska verzija sa mesecima od belog zlata i svetlo plavim nebom, druga je verzija od crnog titanijuma sa zlatnim mesecima i tamno plavim nebom, dok je treća kreirana od crvenog zlata i titanijuma, ima mesece od crvenog zlata i nebo boje antracita.

Samo 12 komada će biti proizvedeno od svake ove verzije, a cena će im biti negde između CHF 88.000 o CHf 95.000.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve