RIČARD GIR NAPAO ITALIJANSKOG MINISTRA: Salvini je mali Tramp

RIČARD GIR NAPAO ITALIJANSKOG MINISTRA: Salvini je mali Tramp


Italijanski ministar unutrašnjih poslova i lider desnice Mateo Salvini je “mali Tramp” koji iskorišćava ljudske strahove da bi dobio glasove, izjavio je američki glumac Ričard Gir.

“Vaš ministar unutrašnjih poslova ima isti mentalitet kao predsednik Tramp. U stvari, Salvinija i zovem ‘malim Trampom’. Koristi se istim radikalnim neznanjem, iskorišćava strah i mržnju”, rekao je Gir za italijanske novine Korijere dela sera, prenosi Index.

Shutterstock

Shutterstock

Gir (69) se nedavno sukobio sa Salvinijem oko broda humanitarne organizacije Open Arms sa stotinak migranata, kojem je Italija zabranila pristajanje u njene luke. Gir je posetio taj brod pre dve nedelje kako bi doneo hranu migrantima i pružio im utehu, a Salvini ga je zbog toga pozvao da odvede migrante u Holivud i primi ih “u svojim vilama”.

Pročitajte još: Salvini proterao iz Italije pripadnike Islamske države

“Kad bi vaš ministar unutrašnjih poslova proveo vreme s tim ljudima, poslušao njihove priče i porodične traume, promenio bi svoj stav”, rekao je Gir i dodao da bi želeo da se sastane sa Salvinijem, jer je siguran da nije onakav kakvim se predstavlja u javnosti.

“Ima porodicu, decu, roditelje. Ali politiku koristi kao sredstvo za jačanje podrške. Život može biti jednostavan ako si iskren i govoriš iz srca”, rekao je Gir.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar