Svet
09.03.2024. 21:05
Beta

Roditelji Navaljnog

"Hvala što se sećate našeg sina"

11
Izvor: BETA/AP

Roditelji ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, umrlog u ruskom zatvoru 16. februara, zahvalili su hiljadama Rusa koji mu odaju počast na grobu u Moskvi gde je sahranjen.

"Naša neizmerna zahvalnost i najdublji pozdrav svima koji su došli i i dalje dolaze na groblje, donose cveće, pišu o Alekseju, sećaju se našeg sina i mole se za njega!", prenela je danas udovica Julija Navaljna iz pisma s potpisima oca i majke opozicionara, Anatolija Navaljnog i Ljudmile Navaljne, koji su poručili: "Hvala što se sećate, to nam daje nadu".

Od sahrane 1. marta, hiljade Rusa su grob prekrile brdom cveća i dolaze svakodnevno.

Posle smrti Navaljnog 16. februara u arktičkom zatvoru, njegova majka se nekoliko dana borila s ruskim vlastima da joj predaju telo radi sahrane.

Tim Navaljnog je ruske vlasti optužio da su ga ubile i pokušale da prikriju tragove, što Kremlj negira.

Julija Navaljna, primorana da živi u inostranstvu da bi izbegla zatvor u Rusiji, obećala je da će nastaviti borbu svog supruga i pozvala njegove pristalice da se okupe na biračkim mestima 17. marta, poslednjeg dana predsedničkih izbora u Rusiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Putin je ubio mog muža"
navaljni julija 19.02.2024.

Julija Navaljna

19.02.2024. 12:29

"Putin je ubio mog muža"

Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, ruskog političara Alekseja Navaljnog, dodavši da će nastaviti posao svog supruga i da želi da izgradi slobodnu Rusiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve