Svet
15.03.2023. 08:59
Beta

Napeto

Rusi Americi: "Prekinite neprijateljske letove u blizini ruskih granica"

avioni, borbeni avioni, vojni avioni
Izvor: Shutterstock

Ruski ambasador u Sjedinjenim Američki Državama Anatolij Antonov pozvao je Vašington da prekine "neprijateljske" letove u blizini ruskih granica, dan pošto su ruski lovci iznad Crnog mora presreli američku bespilotnu letelicu.

"Polazimo od principa da će se SAD uzdržati od daljih spekulacija u medijskom prostoru i prekinuti letove u blizini ruskih granica", naveo je Antonov na Telegramu. 

"Svaku akciju sa upotrebom američkog naoružanja smatramo otvoreno neprijateljskom", dodao je Antonov.

Ruski borbeni avion Su-27 oborio je u utorak američku bespilotnu letelicu Riper iznad Crnog mora, oblasti koju NATO pažljivo prati od početka rata u Ukrajini.

"Naš dron MK-9 je obavljao rutinske operacije u međunarodnom vazdušnom prostoru kada ga je presrela i pogodila ruska letelica, što je dovelo do pada i gubitka drona", rekao je komandant američkih oružanih snaga za Evropu i Afriku, general Džejms Heker. 

Ruska vojska saopštila je potom da su dva njena lovca presrela američku bespilotnu letelicu nad Crnim morem ali je dodala da je nisu pogodili niti je oborili.

"Posle grubog manevrisanja oko 9.30 po moskovskom vremenu (američka) bespilotna letelica MK-9 je izgubila kontrolu i udarila u površinu vode", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi kineski premijer se odmah dotakao Amerike
Kina i Tajvan

Li Ćijang

13.03.2023. 12:15

Novi kineski premijer se odmah dotakao Amerike

Novi kineski premijer Li Ćijang osudio je SAD zbog "obuzdavanja" i "represije" nad njegovom zemljom u vreme pojačanih tenzija sa Vašingtonom.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve