Svet
23.04.2023. 02:05
Beta-AFP

Marija Zaharova

Rusija proteruje više od 20 nemačkih diplomata

1
Izvor: Shutterstock

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da proteruje "više od 20 nemačkih diplomata", u znak odmazde prema sličnoj meri koju je preduzeo Berlin, što Nemačka nije potvrdila.

"Više od 20 nemačkih diplomata proteruje se iz Rusije", rekla je za televiziju Zvezda portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova.

Ministarstvo je ranije saopštilo "mere odmazde" posle "još jednog masovnog proterivanja" ruskih diplomata u Nemačkoj.

"Najoštrije osuđujemo akcije Berlina, koje nastavljaju da uništavaju čitav niz rusko-nemačkih odnosa, uključujući i njihovu diplomatsku dimenziju", navodi se u saopštenju.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je Frans presu da je "pročitalo izjave" Zaharove.

"Savezna (nemačka) vlada i ruska strana su poslednjih nedelja bili u kontaktu oko kadrovskih pitanja u svojim predstavništvima u inostranstvu", dodalo je nemačko ministarstvo, ne navodeći druge detalje.

Bliski ekonomski partner Rusije pre vojne ofanzive u Ukrajini, Nemačka se od tada udaljila od Moskve, finansijski i vojno podržavajući Kijev u sukobu.

Berlin je krajem januara konačno pristao da pošalje veliki broj svojih tenkova Leopard, što je bila prekretnica u vojnoj podršci Zapada.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Norveška proteruje 15 ruskih diplomata
1

Obaveštajci

13.04.2023. 20:35

Norveška proteruje 15 ruskih diplomata

Norveška vlada je saopštila da proteruje 15 ruskih diplomata jer se sumnja da su prikupljali obaveštajne podatke radeći za ambasadu Rusije u Oslu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve