Svet
25.07.2021. 19:00
R.E.

Za dostavljanje opreme

Rusija testira nove kvadratne padobrane

padobran
Izvor: Shutterstock

Stručnjaci holdinga "Tehnodinamika" koji je deo kompanije "Rosteh", počeli su sa testiranjem novih kvadratnih padobrana, predviđenih za dostavljanje vojne opreme, saopštio je generalni direktor holdinga Igor Nasenkov, tokom avio-salona MAKS-2021.

"Naš novi univerzalni teretni padobran UPGO-80-500 dobio je kvadratni oblik kupole. Trenutno prolazi istraživačka ispitivanja radi konačne analize taktičko-tehničkih karakteristika“, izjavio je Nasenkov, preneo je Sputnjik.

Prema njegovim rečima, pomoću novog padobrana već su spuštani gumeni čamci, splavovi, podvodni tegljači. Šef holdinga ističe da je kvadratni padobran napravljen za slučaj da padobranac zbog neke pretnje mora da spusti teret.

Ističe se da se pomoću novog padobrana može spuštati teret velikog gabarita kako na kopno tako i na vodu. Padobran može da leti sa ukupnom težinom do pola tone. Padobranski sistem ima malu težinu, a tokom proizvodnje korišćena je nova eksperimentalna tkanina. Njegova površina je 18 kvadratnih metara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Rusija će oštro odgovoriti na neprijateljske korake SAD"
Sergej Lavrov

Lavrov upozorava

06.07.2021. 09:46

"Rusija će oštro odgovoriti na neprijateljske korake SAD"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Moskva namerava da oštro odgovori na moguće neprijateljske akcije Vašingtona.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve