Svet
01.11.2018. 18:12
R.E./Beta

RUSIJA UPUTILA IZRAELU PRIKRIVENO UPOZORENJE: Uzdržite se od provokativnih akcija u Siriji inače vas čeka S-300

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je prikriveno upozorenje Izraelu da bi trebalo da se uzdržava od "provokativnih akcija" u Siriji pošto je Moskva isporučila protivavionske sisteme S-300 sirijskim snagama, javljaju danas izraelski mediji.

"Kao što znate, kako bi se povećao nivo bezbednosti ruskog vojnog personala, letova aviona i zaštitili objekti u Siriji, isporuka ruskih protivavionskih sistema S-300 i Poljana D-4 je završena. Sada ruski savetnici pripremaju sirijsko vojno osoblje za borbeni rad na tim modernim odbrambenim sistemima", rekao je portparol ruskog Ministarstva, general-major Igor Konašenkov, u sredu na brifingu za novinare.

"Verujemo da je preporučljivo za 'vruće glave' da adekvatno procenjuju trenutnu situaciju i region i uzdržavaju se provokativnih akcija na teritoriji Sirije", dodao je portparol.

Njegovu poruku objavila je i Ambasada Rusije u Tel Avivu na Tviteru. Iako se Izrael ne pominje, izraelski mediji navode da je to aluzija na obaranje ruskog aviona IL-20 u septembru sirijskim protivavionskim raketama za vreme izraelskog napada.

Rusija je odlučila da isporuči Siriji rakete S-300 nakon tog incidenta u kome je poginulo 15 ruskih vojnika.

Moskva je optužila Izrael za obaranje aviona, tvrdeći da nije na vreme upozorena o planiranom udaru.

Incident je izazvao diplomatsku krizu izmedju Jerusalima i Moskve ali je Izrael nastavio da izvodi vojne akcije u Siriji, rekao je u ponedeljak neimenovani visoki izraelski vojni zvaničnik.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je izjavio da "samo zato što se za nešto ne čuje, ne znači da se ne dogadja".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
30.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve