Svet
23.07.2020. 13:34
Tanjug

Rusija uputila SAD protestnu notu zbog napada na novinare

shutterstock_792494161.jpg

Ruska ambasada u Vašingtonu uručila je protestnu notu Stejt departmentu zbog napada na ruske novinare u američkom gradu Portaland, saopštio je sredu ambasador Anatolij Antonov.

On je na Fejsbuku napisao da da su ruski državljani dobro i da im nije potrebna medicinska pomoć.

Snimateljska ekipa ruskog Kanala 1 povređena je u napadu tokom protesta u američkom gradu Portlandu, saopštila je danas pres služba TV kanala za TAS S.

Shutterstock Shutterstock

"Ekipa Julije Olkhovskaje se našla na putu ljudi obučenih u maskirna odela, koji su pojurili iz sudnice kada je situacija na ulici eskalirala. Gurnuli su Olkhovsku i palicama napali operatera Vjačeslava Arhipova. Slomili su im kameru. Novinari su zadobili povrede i ogrebotine ", rekao je portparol.

Protesti u Portlandu, državi Oregon, nastavljaju se nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu.

Povezane vesti - U 2019. ubijeno 49 novinara

"Napad policije SAD na ruske novinare smatramo nečuvenim. Očekujemo da će američke vlasti preduzeti iscrpne mere kako bi obezbedile ličnu bezbednost ruskih novinara i stvorile odgovarajuće uslove za neograničeni rad medija uopšte", izjavio je povodom incidenta portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Ruska delegacija izraziće svoj protest tokom predstojeće sednice Stalnog saveta OEBS-a, zahtevajući da američka vlada poštuje prava izveštača u vezi sa napadom na reportere Kanala, rekao je predsedavajući Komisije za politiku medija Aleksej Puškov, javlja TAS S.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve