Svet
21.05.2019. 13:54
Russia Today

RUSKA TAJNA SLUŽBA: Više od 5.000 terorista na granici sa Avganistanom

shutterstock_595191899.jpg

Islamska država dovela je oko 5.000 terorista u severni deo Avganistana, na granicu sa zemljama Zajednice nezavisnih država, upozorila je ruska tajna služba FSB.

Direktor FSB je izjavio i da su, prema podacima njegove službe, mnogi od njih bili na ratištima u Siriji.

"Posebno zabrinjavajuće je ponovno aktiviranje teroristički grupa u severnim provincijama Avganistana", rekao je Aleksander Bortnikov, a prenosi Russia Today.

Te informacije su, prema izveštaju RT, prenete šefovima tajnih službi Zajednice nezavisnih država, inače bivših sovjetskih republika, blizu čije granice su nagomilani teroristi.

https://twitter.com/RT_com/status/1130726476591108096?ref_src=twsrc%5Et…

Osim toga, upozorio je šef FSB-a, teroristi već imaju razrađen sistem da se infiltriraju u društva bivših sovjetskih republika, u kojima se povezuju s šefovima organizovanog kriminala. A da bi postali nevidljivi, ističe Bortnikov, "utapaju se" u reke migranata i izbeglica.

"Islamisti su pretrpeli seriju poraza u Siriji i Iraku, ali i dalje predstavljaju opasnost. Sada pokušavaju da se regrupišu u područjima koja nisu pod kontrolom sirijske vlade, ili da se prikriju u izbegličkim kampovima", kazao je šef ruske tajne službe.

Takođe, upozorio je i na još jednu opasnost: "Drugi alarmantan trend je taj da terorističke grupe 'sele' svoje snage ka drugim delovima sveta, a posebno na Severnu Afriku i Jugoistočnu Aziju."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
22.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve