RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Izrael za napad na Irance u Siriji upotrebio 28 aviona, koji su ispalili 70 raketa

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Izrael za napad na Irance u Siriji upotrebio 28 aviona, koji su ispalili 70 raketa


Izraelska vojska koristila je 28 aviona i ispalila je 70 raketa na iranske infrastrukture u Siriji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane i dodalo da je polovinu raketa presrela sirijska protiv-vazdušna odbrana.

“Ukupno 28 aviona F-15 i F-16 učestvovalo je u napadima, a ispaljeno je 60 raketa vazduh-zemlja na nekoliko sirijskih područja”, navodi se u saopštenju i dodaje da je više od deset raketa zemlja-zemlja ispaljeno sa izraelske teritorije.

Rusko ministarstvo je navelo da se izraelski napad dogodio tokom noći posle raketnog napada pripisanom Iranu na izraelske položaje na Golanskoj visoravni.

Zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov pozvao je danas posle napada obe strane na uzdržanost.

Napadi su se dogodili dan posle posete Moskvi izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i sastanka s predsednikom VLadimirom Putinom.

Putin je posle sastanka rekao da je situacija na Bliskom istoku “nažalost veoma ozbiljna” i da će tražiti rešenja s Netanjahuom posle američke odluke o povlačenju iz iranskog nuklearnog sporazuma.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su 23 borca, medju kojima sirijski vojnici i pripadnici snaga koji su na strani vlasti, stradali u izraelskom napada u Siriji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar