SAD: Kim se obavezao na denuklearizaciju, držimo ga za reč

SAD: Kim se obavezao na denuklearizaciju, držimo ga za reč

Foto: Printscreen


SAD drže za reč severnokorejskog vođu Kim Džong-una koji se tokom junskog samita s američkim predsednikom Donaldom Trampom obavezao na denuklearizaciju, izjavila je sinoć portparolka Stejt departmenta Heder Noert, prenosi Rojters.

Ona je tako na brifingu za novinare prokomentarisala navode visokog zvaničnika SAD koji je Rojtersu rekao da su američki špijunski sateliti otkrili obnovljenu aktivnost u severnokorejskoj fabrici koja je proizvela prve interkontinentalne balističke rakete koje mogu da dopru do SAD.

Noertova je takođe ostavila otvorenom mogućnost novih razgovora o denuklearizaciji između državnog sekretara SAD Majka Pompea i severnokorejskih zvaničnika na marginama Pompeovih sastanaka u Singaporu tokom predstojećeg vikenda.

Američki špijunski sateliti otkrili su obnovljenu aktivnost u severnokorejskoj fabrici koja je proizvela prve interkontinentalne balističke rakete koje mogu da dopru do SAD, izjavio je visoki američki zvaničnik.

Satelitske fotografije i snimci pokazuju da vozila ulaze i izlaze iz postrojenja u Sanumdongu, ali se ne vidi u kojoj je fazi eventualna proizvodnja raketa, rekao je Rojtersu isti, neimenovani zvaničnik.

Podsetimo, “Vašington post” je juče, pozivajući se na izvore bliske obaveštajnim izveštajima, naveo da Severna Koreja, po svoj prilici, radi na jednoj ili dve nove interkontinentalne balističke rakete na tečno gorivo u velikom istraživačkom postrojenju na obodima Pjongjanga.

“MASTILO NA SPORAZUMU JOŠ NIJE STIGLO NI DA SE OSUŠI”: Severna Koreja radi na novim interkontinentalnim balističkim raketama?

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar