Svet
18.06.2021. 18:05
Tanjug

Posle samita u Ženevi

SAD neće odustati od oslobađanja svojih državljana u Rusiji

Zatvor
Izvor: Shutterstock

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan u administraciji predsednika Džoa Bajdena, poručio je da će Vašington nastaviti sa svojim zahtevima za oslobađanje američkih državljana koji su zatvoreni u Rusiji.

"Neću davati bilo kakva predviđanja, mogu samo da kažem da ćemo nastaviti na odlučan način da radimo na njihovom oslobađanju", izjavio je Salivan juče za CNN, prenosi TAS S.

Američki zvaničnik nije pojasnio da li se trenutno radi na mogućoj zameni zatvorenih građana sa Rusijom, ali je izrazio nadu da ovi slučajevi mogu biti rešeni.

U sredu je Ženeva bila domaćin samita Rusije i SAD, a prema zvaničnim izveštajima, ruski i američki predsednik Vladimir Putin i Džo Bajden razgovarali su i na temu zamene zatvorenih državljana.

Putin je na konferenciji za novinare nakon razgovora nagovestio da bi moglo doći do određenih kompromisa po tom pitanju, a Bajden je pojasnio da je na sastanku posebno pomenuo američke državljane Pola Vilana i Trevora Rida koji su u zatvoru u Rusiji zbog špijunaže i napada na policiju.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je rekao Putin, a šta Bajden posle sastanka u Ženevi
Vladimir Putin, 16. 6. 2021

Samit dvojice lidera

16.06.2021. 18:16

Šta je rekao Putin, a šta Bajden posle sastanka u Ženevi

Američki predsednik Džozef Bajden i njegov ruski kolega Vladimir Putin su održali "pragmatičan" sastanak u Ženevi o brojnim temama: nastavku pregovora o kontroli naoružanja, povratku ambasadora u Moskvu i Vašington, razmeni zarobljenika, kontroli naoružanja...
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
24°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve