Svet
04.06.2021. 22:50
Tanjug

"Duboko prijateljstvo"

SAD poslale milion doza vakcina Južnoj Koreji

vakcine protiv koronavirusa
Izvor: PAP / MACIEJ KULCZYNSKI

SAD je počela sa isporukom vakcina DŽonson i DŽonson Severnoj Koreji, rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

"Milion doza DŽonson i DŽonson su na putu našim partnerima iz Seula. Sa ovim vakcinama osiguravamo bezbednost južnokorejskih i američkih snaga. Prijateljstvo između naših nacija je duboko, posebno u teškim trenucima", poručio je Prajs putem Tvitera.

Već su napravljene rezervacije za primanje doze američke vakcine, čiji se broj udvostručio u odnosu na prvobitnu brojku koju je obećao Vašington, rekli su zvaničnici u Seulu, a preneo Rojters.

Broj novozaraženih korona virusom pada u Južnoj Koreji, koja je dosad vakcinisala devet odsto stanovništva, pokazuju podaci Rojtersa.

U četvrtak Bajden je poručio da će njegova adminitracija podeliti dodatnih 25 miliona doza vakcina širom sveta, a u tu brojku ulazi i šest miliona doza koje su date Južnoj Koreji, Meksiku, Kanadi, Indiji, Zapadnoj obali i Gazi, kao i još nekim partnerskim nacijama i radnicima Ujedinjenih nacija koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv kovida-19.

Još pet miliona će ići afričkim državama, sedam miliona će dobiti azijske nacije, a šest miliona zemlje Južne i Centralne Amerike.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve