Svet
30.05.2019. 11:45
R.E./Beta

Rusija "verovatno" krši

SAD: Rusija verovatno krši Sporazum o zabrani nuklearnih testova

nuklearno-testiranje.jpg

Rusija "verovatno" krši Sporazum o zabrani nuklearnih testova (CTBT), izjavio je visoki američki zvanučnik, otvarajući time novi "front" u kontroli

Rusija "verovatno" krši Sporazum o zabrani nuklearnih testova (CTBT), izjavio je visoki američki zvanučnik, otvarajući time novi "front" u kontroli naoružanja izmedju dve sile, Frans pres.

"SAD veruju da Rusija verovatno ne poštuje moratorijum na nuklearne testove", izjavio je direktor američke vojne obaveštajne službe, general Robert Ešli, na konferenciji u organizaciji instituta Hadson.

On je rekao da analiza koju američke službe sprovode o razvoju nuklearnog naoružanja navodi na zaključak da bi aktivnosti Rusije u pogledu testiranja mogle da unaprede nuklearno oružje te zemlje.

Ešli je dodao da SAD "u potpunosti poštuju sporazum".

Na pitanje novinara da kaže šta se tačno zamera Moskvi, Ešli se delimično ogradio od svojih optužbi.

"Rekao bih da imaju kapacitet da to urade", rekao je američki zvaničnik vezano za eventualne nuklearne probe kojima bi Rusija prekršila CTBT.

Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da je organizacija koja nadgleda sprovodjenja tog sporazuma saopštila da nije registrovala neuobičajene aktivnosti.

Rusija je sporazum CTBT ratifikovala 2008. i tvrdi da ga u potpunosti poštuje.

SAD su potpisnice sporazuma, ali nisu ratifikovale dokument.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve