Svet
26.09.2022. 05:50
Beta / AFP

Rat

Šakil O'Nil, Hari Stajls, Eni Lenoks... prodaju svoje stvari da pomognu Ukrajini

ukrajina, 10. 9. 2022.
Izvor: Shutterstock

Slavne ličnosti, među kojima su britanska pop zvezda Ed Širan i košarkaška legenda Šakil O'Nil, prihvatili su da učestvuju u onlajn prodaji svojih ličnih predmete kako bi pomogli Svetsku zdravstvenu organizaciju u Ukrajini.

Sedam meseci posle početka ruske invazije u Ukrajini, Fondacija SZO je pokrenula onlajn prodavnicu "HumanKind" gde obožavatelji mogu da pokušaju da kupe lične predmete slavnih ličnosti.

Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za podršku delovanju SZO u Ukrajini i susednim zemljama, navodi fondacija u saopštenju, a nada se da će biti prikupljeno 53,7 miliona dolara.

Pored Eda Širana i Šakila O'Nila drugi umetnici i sportisti podržavaju ovu akciju, a među njima je britanska pevačica Eli Goulding, pop zvezda Heri Stajls, umetnik Šepard Feri, šampion boksa Vladimir Kličko, čiji stariji brat Vitalij je gradonačelnik Kijeva.

Čuvena britanska pevačica Eni Lenoks koja je za prodaju dala par svojih naočara za sunce, pozvala je sve da urade šta mogu da podrže ukrajinski narod.

Zainteresovani su pozvani da upute poklone onlajn na vebsajtu od 24. septembra do 24. oktobra, a izvlačenje pobednika će biti 31. oktobra.

"Sedam meseci od početka ovog tragičnog rata ljudima je sve potrebnija hitna medicinska nega širom zemlje. Treba da odgovorimo na hitne i dugoročne zdravstvene potrebe pogođenih ljudi", rekao je generalni direktor fondacije SZO Anil Soni u saopštenju.

SZO je zabeležio 550 napada na zdravstvene sisteme u Ukrajini od početka ruske invazije 24. februara.

Prema organizaciji više od 12 miliona izbeglica pobeglo je u evropske zemlje i više od trećine ukrajinske populacije (17,7 miliona stanovnika) ima potrebu za humanitarnom pomoći. SZO je do sada isporučilo 1.300 tona medicinske pomoći Ukrajini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prodao Nobleovu nagradu da bi pomogao deci Ukrajine
Nobel Peace Prize Auction

Lep gest

21.06.2022. 11:20

Prodao Nobleovu nagradu da bi pomogao deci Ukrajine

Ruski dobitnik prošlogodišnje Nobelove nagrade za mir Dmitrij Muratov, glavni urednik nezavisnog lista "Novaja Gazeta", prodao je svoju medalju na aukciji za 103,5 miliona dolara, a iznos je namenjen deci raseljenoj u ukrajinskom sukobu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve