SERGEJ LAVROV: Hemijski napad u Siriji režiran uz pomoć zemlje koja ne voli Rusiju

SERGEJ LAVROV: Hemijski napad u Siriji režiran uz pomoć zemlje koja ne voli Rusiju

Foto: Beta/AP/Alexander Zemlianichenko


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je danas da je navodni napad hemijskim oružjem u Siriji “izrežiran” uz pomoć jedne države koja je antiruski raspoloženja.

“Imamo neoborive dokaze da je u pitanju nameštanje (hemijskog napada) uz pomoć specijalnih službi jedne države koja je trenutno na prvoj liniji u antiruskoj kampanji”, rekao je Lavrov novinarima ne precizirajući o kojoj državi je reč.

Lavrov je rekao bi vojna intervencija zapadnih zemala u Siriji mogla da uzrokuje novi talas izbeglica prema Evropi.

“Čak i manji incidenti bi mogli da izazovu nove talase migranata prema Evropi, što ni mi ni naši evropski partneri ne želimo, a to samo može da raduje one koji su zaštićeni okeanom”, rekao je Lavrov.

Lokalni spasioci poznati kao Beli šlemovi i jedna američka nevladina organizacija optužile su sirijske vlasti da su koristile hemijsko oružje u nedavnom napadu u Dumi, poslednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Zapadne zemlje na čelu sa SAD zapretile su vojnom intervencijom u Siriji jer smatraju da su sirijske vlasit koristile hemijsko oružje, što negiraju te vlasti kao i Rusija koja je saveznik vlade predsednika Bašara el Asada.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar