Svet
14.04.2024. 14:15
R.E.

Australija

Ubica iz sidnejskog tržnog centra od mladosti bolovao od šizofrenije

1
Izvor: BETA/AP / Rick Rycroft

Pomoćnik komesara policije Kvinslenda Rodžer Lou gde žive roditelji masovnog ubice iz sidnejskog tržnog centra Džoela Kaučija izjavio je danas da je Kauči od rane mladosti bolovao od šizofrenije, da je pre krvavog napada spavao u vozilu ili u jeftinim hostelima i da se, između ostalog, bavio poslovnom pratnjom.

Njegova porodica je potvrdila da Kauči nije bio u redovnom kontaktu s roditeljima, ali ponekad je slao svojoj majci poruku gde se nalazi, preneli su australijski mediji. Lou je rekao da je Kaučiju dijagnostikovana mentalna bolest sa 17 godina i da je njegovo mentalno zdravlje dodatno narušeno u poslednjih nekoliko godina, ali nikada ranije nije bio u sukobu sa zakonom.

Prema rečima pomoćnika komesara policije Kvinslenda, Kaučijeva porodica obratila se policiji nakon što je na televiziji videla snimak fatalnog napada i da je "pomagala u svim elementima istrage".

U međuvremenu je prekinula ćutanje i porodica masovnog ubice koji je ubio šest ljudi i ranio mnoge druge u napadu nožem u tržnom centru na Vestfild Bondi Džankšnu.

Kaučijevi roditelji, Endru i Mišel, izjavili su da su Džoelovi postupci bili "zaista užasavajući. "Apsolutno smo uništeni traumatičnim događajima koji su se juče dogodili u Sidneju. Naše misli i molitve su sa porodicama i prijateljima žrtava i sa onima koji su na lečenju", rekli su roditelji ubice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve