SIRIJA NOĆAS OPET RAKETIRANA, NE ZNA SE KO STOJI IZA NAPADA: Sirijska vojska oborila devet projektila iznad baze u Homsu

SIRIJA NOĆAS OPET RAKETIRANA, NE ZNA SE KO STOJI IZA NAPADA: Sirijska vojska oborila devet projektila iznad baze u Homsu

Foto: YouTube screenshot


Sirijske vazdušne snage odgovorile su na vazdušni napad iznad Homsa, koji je imao za cilj da pogodi vazdušnu bazu Šajrat, saopštila je sirijska državna televizija. Kako se navodi, rakete su oborile državne odbrambene snage, prenosi Rojters.

Prema navodima neimenovanog izvora televiziji Al Ekhbarija u komandi Oružanih snaga republike, sirijska vojska je oborila šest meta iznad Šajrata i još tri rakete u blizini vazdušne luke Dumeiram, za koju opozicione snage tvrde da se koristi kako bi se vratio nadzor nad Gutom.

Sirijski mediji nisu precizirali ko je mogao da ispali te rakete.

Prema informacijama portala El Masdar, dve avio-baze su napali izraelski avioni iz vazdušnog prostora Libana. To, međutim, ne potvrđuje ni zvanični Damask, niti Tel Aviv.

Televizija Skaj njuz Arabija, pozivajući se na očevice, saopštila je da su se tokom noći u dolini Beka na istoku Libana, sa sirijske strane, čule eksplozije. Moguće je da je napad bio izveden po pozicijama šiitskog pokreta „Hezbolah”, koji ratuje na strani Damaska.

Iz Pentagona stiglo je saopštenje da američka vojska noćas nije bila aktivnosti na tom području. Sa druge strane, neimenovani izvor u Ministarstvu odbrane Rusije negirao je da je noćas uopšte napadnuta ova sirijska aviobaza.

Takođe, predstavnik Ministarstva odbrane Velike Britanije rekao je za Sputnjik da ta zemlja nije učestvovala u noćašnjim vojnim operacijama u Siriji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar